Στρατηγικές Ανάπτυξης σε Αβέβαιους Καιρούς

Από το Σελφ Σερβις CEO Forum 2017 της 20ης Μαρτίου 2017

Η παρατεινόμενη οικονομική ύφεση, η διαρκής μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος και η αλλοπρόσαλλη φορολογική επιδρομή, ενισχύουν τις συνθήκες οικονομικής ασφυξίας και το κλίμα αποσταθεροποίησης, το οποίο αποθαρρύνει τις επενδύσεις και αυξάνει την ψυχολογική ανασφάλεια των Ελλήνων.

Η αγορά του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων συνεχίζει και φέτος να καταγράφει διψήφιο ποσοστό υποχώρησης. Δυστυχώς η τάση αυτή, προβλέπεται ότι θα συνεχιστεί ίσως καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, σύμφωνα με εκτιμήσεις που διατυπώθηκαν στο χθεσινό FORUM, προβλέποντας ένα νέο γύρο συγκέντρωσης τα επόμενα χρόνια.

Η “αγορά” τζίρου που θα ενισχύσει τη θέση του οργανωμένου λιανεμπορίου σε δραστηριότητες, όπως του κρεοπωλείου, του αρτοποιείου, του ιχθυοπωλείου, κ.ά., είναι πλέον μονόδρομος για τον κλάδο.

Η Βιοτεχνική Αρτοποιεία βρίσκεται σήμερα σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας της, καλείται να προσαρμοστεί στις νέες εξελίξεις και να εναρμονιστεί με τον επαναπροσδιορισμό της αγοράς και των καταναλωτικών απαιτήσεων.

Ο Φούρνος της Γειτονιάς μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί τον πιο ελκυστικό, αρωματικό και γευστικό χώρο σε κάθε γειτονιά, το κατάστημα που όλοι αγαπούν, εμπιστεύονται και επισκέπτονται σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *