Καινοτομία και εξωστρέφεια: Από τη Στρατηγική Σκέψη στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό

Η στρατηγική σκέψη απαιτεί καινοτομία, δημιουργικότητα, πρωτοτυπία και εξωστρέφεια, ενώ ταυτόχρονα περιλαμβάνει μια εμπεριστατωμένη φάση έρευνας που αναλύει και εξετάζει την online διαμόρφωση των δεδομένων, ακούσει τις “φωνές” των πελατών και τις εναρμονίζει με καλύτερες λειτουργικές και παραγωγικές πρακτικές.

Καινοτομία και εξωστρέφεια είναι βασικές παράμετροι επιβίωσης στη σημερινή Ελλάδα και για το λόγο αυτό πρέπει να ενσωματωθούν στον τρόπο σκέψης και στη κουλτούρα όλων των στελεχών και να εμπεδωθούν ως κύριο και διαρκές χαρακτηριστικό.

Βασικός εταίρος στη προσπάθεια αυτή είναι τα ερευνητικά κέντρα που επαναξιολογούν στόχους, επαναπροσδιορίζουν κατευθύνσεις, αναβαθμίζουν τα επίπεδα σπουδών και διασυνδέουν την ακαδημαϊκή με την επιχειρηματική κοινότητα.

Δείτε την παρουσίαση ΕΔΩ

Από την ημερίδα με θέμα: “Από την Έρευνα στην Καινοτόμο Επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλία”, που οργάνωσε το Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (Ι.Ε.ΤΕ.Θ.) του ΕΚΕΤΑ (Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης), τη Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017 το απόγευμα στη Λάρισα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *