Συνέδριο Biofach 2011

370 εκατ. στρέμματα γεωργικής γης σε όλο τον κόσμο καλλιεργούνται βιολογικά. Οι χώρες με τις μεγαλύτερες εκτάσεις βιολογικών καλλιεργούμενων εκμεταλλεύσεων είναι η Αυστραλία, η Αργεντινή και οι ΗΠΑ. Η βιολογικά καλλιεργούμενη έκταση αυξήθηκε κατά 20 εκατ. στρέμματα, ή 6% σε όλο τον κόσμο. Η μεγαλύτερη ανάπτυξη της βιολογικής καλλιεργούμενης έκτασης είναι στην Ευρώπη, όπου η περιοχή αυξήθηκε κατά ένα 10 εκατ. στρέμματα ή 12%

Το μεγαλύτερο μερίδιο της παγκόσμιας βιολογικής γεωργικής γης είναι στην Ωκεανία 33%, ακολουθούμενη από την Ευρώπη 25% και τη Λατινική Αμερική 23%.

Η Αυστραλία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη βιολογική γεωργική έκταση (120 εκατ. στρέμματα), ακολουθούμενη από την Αργεντινή (44 εκατ. στρέμματα) και τις ΗΠΑ (19 εκατ. στρέμματα).

Οι χώρες με το μεγαλύτερο μερίδιο των βιολογικών γεωργικών εκτάσεων είναι οι Νήσοι Φώκλαντ (35,7%), ακολουθούμενη από το Λιχτενστάιν (26,9%) και την Αυστρία (18,5%).

Περίπου 1,8 εκατομμύρια παραγωγοί χρησιμοποιούν βιολογικές μεθόδους, το μεγαλύτερο ποσοστό προέρχεται από τις αναπτυσσόμενες χώρες.

Η αγορά των βιολογικών αυξάνεται σε όλο τον κόσμο!

Η έρευνα αγοράς της Organic Monitor εκτιμά την παγκόσμια αγορά των βιολογικών προϊόντων το 2009 σε 55 δισεκατομμύρια δολάρια (40 δισ. ΕΥΡΩ), περίπου 5% μεγαλύτερη από ό, τι το 2008.

Το μεγαλύτερο ποσό των βιολογικών προϊόντων πωλούνται στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική.

Στην Ευρώπη, πάνω από 18 δις ΕΥΡΩ δαπανήθηκαν, με τη Γερμανία να ηγείται με 5,8 δισ. ΕΥΡΩ, ακολουθούμενη από τη Γαλλία με 3 δισ. ΕΥΡΩ και το Ηνωμένο Βασίλειο με 2,1 δις ΕΥΡΩ.

Οι χώρες με την υψηλότερη κατά κεφαλήν δαπάνη ήταν η Δανία και η Ελβετία με πάνω από 130 ΕΥΡΩ ετησίως.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *