Η Ελληνική Αγορά Βιολογικών Προϊόντων

Παρόλο που η διεθνής αγορά βιολογικών προϊόντων αναπτύσσεται με σχεδόν διψήφιο ποσοστό, η Ελλάδα δυστυχώς – χτυπημένη έντονα από την οικονομική κρίση – προσπαθεί να ισορροπήσει και ενδεχομένως να βρει ένα σταθερό βηματισμό.

Η παρατεινόμενη οικονομική ύφεση, η διαρκής μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος, τα capital controls και η αλλοπρόσαλλη φορολογική επιδρομή, έχουν δημιουργήσει οικονομικές συνθήκες ασφυξίας και κλίμα αποσταθεροποίησης που αποθαρρύνει τις επενδύσεις και αυξάνει την ψυχολογική ανασφάλεια.

Μέσα σε αυτό λοιπόν το πρωτοφανές αλαλούμ και με τα βασικότερα είδη διατροφής (ψωμί και γάλα) να κινούνται αρνητικά, ο κλάδος των Βιολογικών Προϊόντων έχει υποστεί σημαντικό πλήγμα. Αρκετές μεταποιητικές επιχειρήσεις και δεκάδες καταστήματα λιανικής δεν άντεξαν και έκλεισαν.

Δείτε ΕΔΩ μία αναφορά που παρουσιάστηκε πρόσφατα και αναφέρεται στα μεγέθη της σημερινής ελληνικής βιολογικής εγχώριας αγοράς.

Οι επιχειρήσεις Βιολογικών Προϊόντων οφείλουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες και τα εμπόδια, να συναντήσουν τις νέες προκλήσεις και να υιοθετήσουν νέες στρατηγικές για να μπορέσουν να ανταγωνιστούν στο νέο ευμετάβλητο επιχειρηματικό περιβάλλον.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *