Αγορά Ελληνικού Γιαουρτιού

Η παγκόσμια αγορά γιαουρτιού εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα 70 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το έτος 2020, λόγω της αυξανόμενης επιθυμίας των καταναλωτών για βολικά και υγιεινά προϊόντα. Η αγορά ευνοείται επίσης από την αυξανόμενη δημοτικότητα του γιαουρτιού ως λειτουργικού τροφίμου.

Η κατανομή της αγοράς είναι: Ευρώπη 39%, Ασία / Ειρηνικός 28%, Βόρεια Αμερική 15%, Νότια Αμερική 13% και MEA 5%.

Η ταχεία ανάπτυξη αποδίδεται κυρίως στην εμφάνιση λειτουργικών προϊόντων με χαρακτηριστικά χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη, χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, χαμηλής χοληστερόλης και ευνοϊκή επίδραση στο πεπτικό σύστημα. Ανάμεσα σε όλα τα λειτουργικά τρόφιμα, το γιαούρτι και ιδιαίτερα το Ελληνικό γιαούρτι θεωρείται, εκτός από την υφή και τη γεύση του, το ιδανικό μέσο για την παροχή ωφέλιμων λειτουργικών συστατικών.

Το ελληνικό γιαούρτι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γαλακτοκομικά προϊόντα σε ολόκληρο τον κόσμο και εξακολουθεί να συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς.

Το ελληνικό γιαούρτι είναι μια συνεχώς εξελισσόμενη κατηγορία προϊόντων. Αυξήθηκε από το 4% της αγοράς γιαουρτιού των ΗΠΑ το 2008 σε 55% το 2016. Πάνω από το 40% των Αμερικανών προτιμούν το ελληνικό γιαούρτι και οι Η.Π.Α. ήταν η μόνη χώρα που οι πολίτες της ονόμασαν το ελληνικό γιαούρτι ως την αγαπημένη τους κατηγορία τροφίμων.

Το ελληνικό γιαούρτι είναι σήμερα η υψηλότερη αναπτυσσόμενη κατηγορία προϊόντων και η ζήτηση του αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, λόγω της αυξημένης προτίμησης σε νέα προϊόντα με ποικιλία γεύσεων, όπως το βατόμουρο, η βανίλια, το μέλι, η σοκολάτα και η ποικιλία των υπερτροφών.

Η παγκόσμια αγορά Ελληνικού & Ελληνικού τύπου γιαουρτιού υπερβαίνει σήμερα τα 25 δισεκατομμύρια δολάρια και οι αναλυτές προβλέπουν μέση ετήσια αύξηση 8,85% για την περίοδο 2017-2021.

 

Ευκαιρίες & Πρόταση

Αρκετές εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων σε όλο τον κόσμο ενδιαφέρονται για συμφωνίες συνεργασίας με Έλληνες παραγωγούς, αναζητώντας τεχνογνωσία για την αυθεντική ελληνική παραγωγή γιαουρτιού. Αυτή είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους, καθώς βοηθά την εξωστρέφεια των Ελληνικών επιχειρήσεων και συμβάλει καταλυτικά στην ανάπτυξη κερδοφόρων win-win σχέσεων.

Η DASO διαθέτει μοναδική εμπειρία στην ενίσχυση των εταιρειών να ξεπερνούν τα εμπόδια και να πετυχαίνουν στις διαπραγματεύσεις για συμφωνίες συνεργασίας μέσω μιας ολοκληρωμένης προσέγγισης που συνδέει τη στρατηγική, την τεχνογνωσία και την εφαρμογή. Ως στρατηγικοί συνεργάτες, βοηθάμε τους πελάτες μας να διαχειριστούν αποτελεσματικά την αλλαγή, να κατακτήσουν ισχυρή και κερδοφόρα θέση στην αγορά και να δημιουργούν προστιθέμενη αξίας στους μετόχους.

Μία σκέψη στο “Αγορά Ελληνικού Γιαουρτιού”

  1. Αγαπητέ Πέτρο,
    υπάρχουν προβλήματα και ευκαιρίες που συνδυάζονται με την παραγωγή στραγγισμένου! γιαουρτιού (όχι έντεχνα υπερ-πηγμένου, με πιο συνεκτική δομή από το κοινό).
    Υπάρχει χώρος για καινοτομία με την αξιοποίηση των “υποπροϊόντων” που προκύπτουν στον κύκλο της παραγωγής άλλων τροφίμων, προσθέτοντας αξία και περιορίζοντας το “περιβαλλοντικό αποτύπωμα” από την παραγωγή του γιαουρτιού “Ελληνικού τύπου”, όπου και αν αυτό παράγεται…
    Στη διάθεση όποιου ενδιαφέρεται.
    Καλή συνέχεια.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *