Επιβιώνοντας στην κρίση: Κάποιοι τα κατάφεραν!

Όσο και εάν φαίνεται περίεργο, κάποιες ελληνικές επιχειρήσεις κατόρθωσαν να ξεπεράσουν με επιτυχία τα προβλήματα που δημιούργησε και εξακολουθεί να δημιουργεί η οικονομική κρίση στην Ελλάδα, προβαίνοντας μάλιστα σε στρατηγικές επιλογές που εντυπωσίασαν, κυρίως γιατί φαίνονταν αντίθετες στη πεπατημένη της κοινής λογικής.

Με βασική πεποίθηση ότι πρέπει να καταστούν μέρος της λύσης και όχι να παραμείνουν αναπόσπαστο κομμάτι του προβλήματος, άρχισαν να εκπαιδεύονται για το πως μπορούν να αλλάζουν με την ίδια ταχύτητα με την οποία άλλαζαν και οι συνθήκες στην αγορά, ακολουθώντας τη ρήση του Δαρβίνου ότι «αυτός που τελικά επιβιώνει δεν είναι ούτε ο δυνατότερος, ούτε ο εξυπνότερος, αλλά αυτός που ανταποκρίνεται αποτελεσματικότερα στην αλλαγή».

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς στη DASO που κάποιες από τις επιχειρήσεις αυτές μας εμπιστεύτηκαν και συνεργάστηκαν μαζί μας.

Αναδιοργανώσαμε εταιρικά σχήματα, εκπαιδεύσαμε το προσωπικό τους, αναμορφώσαμε την εμπορική τους διάρθρωση και εκπονήσαμε σχέδια δράσης που υλοποίησαν με ακρίβεια και συνεχίζουν να εφαρμόζουν με μεγάλη επιτυχία.

Συνεργαζόμαστε στενά με τις Διοικήσεις και το στελεχιακό δυναμικό, παρακολουθούμε την εξελικτική τους πορεία και διαμορφώνουμε πλατφόρμες διορθωτικών ενεργειών – όταν και εφόσον απαιτείται – για την επίτευξη των εταιρικών τους στόχων.

Στο σημερινό ταραγμένο περιβάλλον, η ειλικρίνεια, η υπευθυνότητα και η διαφάνεια αναδεικνύονται κυρίαρχες αξίες που καθορίζουν εν πολλοίς τις ενέργειες που στοχεύουν στην αφοσίωση των πελατών μέσα από την ευθύτητα, την αυθεντική επικοινωνία και την κατανόηση για την κάλυψη των αναγκών τους.

Το μοντέλο DASO με το οποίο λειτουργούμε, βασίζεται πάνω σε πέντε πυλώνες.

  1. Κατανοούμε σωστά την πραγματικότητα.
  2. Μειώνουμε το κόστος και βελτιώνουμε την αποτελεσματικότητα.
  3. Αναθεωρούμε τη στρατηγική και δημιουργούμε συνέργειες που προσδίδουν μεγαλύτερη μόχλευση και προστιθέμενη αξία.
  4. Εστιάζουμε στην ποιότητα και στην ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων.
  5. Ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητά, υιοθετούμε τη καινοτομία ως κυρίαρχη στρατηγική απόκτησης κερδών και δημιουργούμε προστιθέμενη αξία στους μετόχους.

Πρωταρχικής σημασίας παράμετρος είναι η σωστή κατανόηση της πραγματικότητας. Η λατρεία για στερεότυπες διαδικασίες και ο παγιωμένος τρόπος σκέψης των στελεχών, αρκετές φορές στερούν από τις εταιρείες τη δυνατότητα έγκαιρης και έγκυρης αντίληψης των πραγμάτων.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την καθυστέρηση αντίδρασης στις αλλαγές που συντελούνται τριγύρω και το χάσιμο πολύτιμου χρόνου.

Στο σημείο αυτό λειτουργούμε άμεσα και υπεύθυνα, με σύγχρονα εργαλεία κερδίζουμε το χαμένο χρόνο και προετοιμάζουμε τις επιχειρήσεις κατάλληλα, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι “Success is where preparation and opportunity meet” και όπου υπάρχουν απειλές υπάρχουν πάντα και ευκαιρίες.


Ο 2ος κύκλος ολοκληρώνεται σύντομα, ενώ ο 3ος και τελευταίος για το 2018 ξεκινά στις 27 Αυγούστου 2018 και εστιάζει στους άξονες:

  • Επιβίωση σε ταραγμένο περιβάλλον
  • Διαχείριση αλλαγής
  • Διοίκηση λειτουργιών
  • Budget 2019

Παράλληλα και μέσω της Εκπαιδευτικής Ακαδημίας θα υλοποιηθούν τα Ενδοεταιρικά Εξειδικευμένα Προγράμματα που μπορείτε να δείτε ΕΔΩ.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα και κλείστε έγκαιρα θέσεις, δηλώνοντας συμμετοχή και προτίμηση προγράμματος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *