Ελληνική Κτηνοτροφία – Παρόν & Μέλλον

Η Ελληνική Κτηνοτροφία είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της παράδοσης, του πολιτισμού και της συνοχής των κοινωνιών της υπαίθρου. Αποτελεί σημαντικό πυρήνα συνεισφοράς στην Εθνική Οικονομία και αναμφίβολα θα μπορούσε να αποτελέσει έναν από τους μηχανισμούς ανάπτυξης και εξόδου της Ελλάδας από την κρίση.

Τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά αυτάρκειας που έχουμε σήμερα σε κτηνοτροφικά προϊόντα (18% σε βόειο κρέας, 27% σε χοιρινό, 45% σε αγελαδινό γάλα), είναι ενδεικτικά του μεγέθους του προβλήματος και των διορθωτικών ενεργειών που πρέπει να ακολουθήσουν.

Είμαστε υποχρεωμένοι να χαράξουμε μία νέα Εθνική Στρατηγική που επενδύει στην εκπαίδευση των ανθρώπων της πρωτογενούς παραγωγής και αναπτύσσει την έρευνα και την καινοτομία, πάντα με γνώμονα την αειφόρο διαχείριση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνοπτική μας αναφορά και τα Συμπεράσματα που προκύπτουν για το μέλλον της Ελληνικής Αγελαδοτροφίας.


Εμείς στη DASO στηρίζουμε έμπρακτα την Ελληνική Κτηνοτροφία και εκπονούμε ολοκληρωμένα και αυτοτελή Business Plans που στοιχειοθετούν τη μελλοντική τους εξέλιξη, λαμβάνουν υπόψη όλες τις απαιτούμενες ενέργειες και επενδύσεις που δημιουργούν ασφαλείς συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης μέσα στο παγκοσμιοποιημένο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Πρωτοστατούμε στη μελέτη, εγκατάσταση και υποστήριξη μικρών και οικονομικών μονάδων αναερόβιας χώνευσης για την παραγωγή βιοαερίου. Παράλληλα σχεδιάζουμε και υλοποιούμε σύγχρονα, καινοτόμα και ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης και επεξεργασίας αποβλήτων, προσαρμοσμένα στα γεωγραφικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής καθώς επίσης και συστήματα επεξεργασίας χωνεμένου υπολείμματος και μετατροπής του σε άριστο εδαφοβελτιωτικό υλικό για τη βιολογική και αειφόρο γεωργία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *